Zamknięcie konta
Jeśli „Profil” udostępnia tę opcję, wybierz „Zamknij konto”. Wyślemy kod na Twój adres e-mail, aby potwierdzić tożsamość, a następnie jeszcze raz poprosimy o potwierdzenie zamknięcia.
Zamknięcie konta wyloguje Cię i usunie konto oraz Twoje imię i nazwisko. Zapisane karty również zostaną usunięte. Zachowamy tylko dokumentację zamówień i płatności wymaganą przez prawo, z adresem e-mail użytym przy każdym zamówieniu, przez co najmniej trzy lata od końca roku, w którym zostało złożone.
Twoje eSIM nadal będą działać, ale nie zobaczysz już tutaj ich danych do instalacji ani zużycia danych. Zamknięcia konta nie można cofnąć.
Nie można zamknąć konta, gdy zamówienie jest w trakcie płatności, przygotowania, zwrotu lub weryfikacji.
Jeśli Profil jeszcze nie udostępnia tej opcji, napisz do nas z adresu przypisanego do konta.